School

Identiteit
Onze school huist in een oud schoolgebouw met klassieke vormgeving aan de buitenkant. De binnenkant is ruim en kleurig en netjes. Er zijn vier ruime klaslokalen en er zijn voldoende werkplekken voor kinderen om alleen of in kleine groepjes te werken. Er bevindt zich een inpandige gym/speelzaal.

Onze school is een gruitenschool, een school met het Brabants Verkeersveiligheids Label, een Jeeloschool en een Opleidingsschool van Hogeschool-Arnhem-Nijmegen. Binnen onze school is een peutergroep van Spring actief. 

De school ligt in een ruime, groene en landelijke omgeving en heeft twee bescheiden speelplaatsen. Onze school is onderdeel van de Stichting Katholiek Onderwijs Vierlingsbeek (SKOV). Wij delen de visie van SKOV op het onderwijs. Samen met onze collega’s in Maashees,Holthees, Overloon en Vierlingsbeek, staan wij voor: “de educatieve ontwikkeling van kinderen tot zelfverantwoordelijke lerende burgers die zichzelf (leren) kennen, erkend worden om wie ze zijn en hun eigen talenten blijvend kunnen ontwikkelen in een snel veranderende maatschappij”.

Onze visie en missie

Sint Anna, een kleine school in het hart van het dorp!

Wij zijn een kleine dorpsschool van ongeveer 40 leerlingen, een school waar kinderen, ouders en dorpsgenoten zich welkom voelen. Op Sint Anna werken wij groepdoorbreken, de leerlingen zijn verdeeld in bouwen. Onderbouw (1-2) Middenbouw (3-4-5) en de Bovenbouw (6-7-8). We werken met meerdere professionals in de bouw.

Bij ons volgen leerlingen onderwijs op hun eigen niveau. De kinderen kunnen én mogen zichzelf zijn, het leren van en met elkaar staat hierin centraal. Hier werken wij hard aan door veel unit doorbroken op te pakken; samen spelen, samen werken, samen leren, groep 1 t/m groep 8. Niet alleen binnen onze school zoeken we deze samenwerking op, maar ook met de dorpsgenoten, ouders, collega’s en andere SKOV scholen.

Wij werken thematisch en proberen dit in alle vakken te integreren. Wij vinden het belangrijk dat de kinderen aan hun eigen persoonlijke doelen kunnen werken zodat het eigenaarschap en de betrokkenheid van onze leerlingen wordt vergroot. Ons onderwijs is gericht op het aansluiten op de leerbehoeften van de kinderen oftewel; kindgericht onderwijs.

Welkom op Sint Anna!